Живата библиотека

Един проект на Student's society for charity and volunteering
Събитието ще се проведе на 18 Декември 2011г. В гр. София

Коя беше последната книга, която прочете?
Преди колко време?
Колко книги имаш в своята библиотека?
За да отговориш на тези въпроси , ти е нужно само едно- да имаш отношение към книгата и да обичаш онзи прилив на ентусиазъм, когато прочетеш последната страница от поредната книга, която се е разтопила в ръцете ти.

Чувството е подобно вливане на нова кръв в клетките. Където кръвта всъщност е под формата на идея.

Ние вярваме в магичната сила на словото и начина, по който то отеква в читателите. Вярваме, че книгата се превръща в жива материя в мига, в който чуеш думите й. Защото ‘книгата трябва да говори сама за себе си’, както казва Волтер и точно това се опитваме да направим. Да й дадем думата. Даваме думата на хора, чели различни книги, хора, съвсем различни по своята същност, под чиято привидната скучна корица- човешко тяло се крие определено нещо любопитно, което заслужава да бъде ‘прочетено’.

Именно защото всеки живот спокойно би могъл да бъде поместен в книга, всеки житейски път е посвоему един заплетен сюжет с множество конфликти, развръзки и действащи лица..

Всеки от нашите гости- книги носи собствено заглавие, и представлява определена обществено стереотипизирана група. ‘Четейки’ ги, бихте могли да разберете по какъв начин принадлежността им към тази ‘група’ е повлияла на живота им и на начина им на мислене и най-вече какво ги различава.

Имаме за цел да съберем максимално много интересни, търсещи, уверени във възможностите си и открити към света хора, хора, които не само умеят да четат между редовете, но и да чуват между думите.

Каним те там, където книгите оживяват: едно магическо място, което ще ти отвори очите за множество светове. Придружи ни в това мащабно пътуване из дебрите на човешкото многообразие и се забавлявай!

За повече информация:

За контакт:
0877494846- Маги Назер
0884516053- Нана Ицкова
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Благодарим Ви за вниманието!