Юхан Теорин гостува на Софийския международен литературен фестивал!

 Юхан Теорин гостува  на Софийския международен литературен фестивал! Вземете си автограф от най-награждавания съвременен шведски писател – Юхан Теорин! Срещата ще се състои на 13 декември, четвъртък, от 17:00 ч., в Мраморно фоайе на НДК!

Фокус на второто издание на Софийския международен литературен фестивал е литературата на Скандинавския север, а Юхан Теорин е сред нейните безспорни авторитети! През 2014 г. Колибри издаде романа „В смутните часове по здрач“, с който той отнесе наградата на Шведската академия на криминалните автори за най-добър първи трилър през 2007 година, в резултат беше преведен на 25 езика, а през 2013 г. излезе и филм, базиран на книгата, под режисурата на Даниел Алфредсон.

Вторият роман на Теорин носи заглавие „Най-тъмната стая“ и вече има няколко престижни отличия. „Микс от класическа криминална интрига, скандинавска митология и истории за призраци“ – така описва книгите си за тайнствения остров Йоланд наследникът на култовия писател Стиг Ларшон.

Заповядайте на 13 декември в 17:00 ч. в Мраморно фоайе на НДК! В срещата ще вземе участие и българският писател Галин Никифоров, а в ролята на модератор влиза Светлозар Желев.

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/337847733066323/