Трети ежегоден конкурс "Блага вест": Ако бях ангел

Фондация "Покров Богородичен" и портал Православие.БГ организират за трета поредна година литературния конкурс "Блага вест". Тази година той е посветен както на мечтателите, така и на реалистите. Темата му е: "Ако бях ангел".

Идеята: Вероятно мнозина от вас са гледали култовия филм на Вим Вендерс "Криле на желанието" или неговия американски римейк "Град на ангели". Необикновеното в тях е начинът, по който се показва всекидневието на големия град – не през очите на хора, а през очите на ангели.Фантастична измислица, ще каже сигурно някой. Но за вярващия няма нищо фантастично в идеята, че ангели участват в нашия живот, дори в най-невзрачното ни всекидневие, съпътствайки и помагайки ни – понякога съвсем незабележимо и ненатрапчиво, понякога по-очевидно. Всеки би могъл да разкаже за такива случаи. Усещали сме как в трудни ситуации някаква незрима ръка ни се подава отгоре. Усещали сме присъствието на ангела-хранител.

Трудно е да си представим, че в лудницата на модерния град, сред колите и боклуците, в безутешната сивота на крайните квартали и по грозните улици на гетата крачат ангели. И все пак това е така. Не е нужно да гледаме филма на Вендерс, за да си ги представим до нас или просто да усетим присъствието им. Затова и темата на нашия конкурс допуска всякакви интерпретации. Как виждат ангелите нашия свят? Какво бих сторил, ако бях ангел? Други биха могли да разкажат и за хора-ангели, които са срещали по жизнения си път, защото има и такива хора – сякаш напълно свободни от обичайните човешки пороци и злини. И, разбира се, ще се радваме, ако ни разкажете за срещата си с вашия ангел-хранител – когато сте усетили явно неговото присъствие и помощ.

На добър час!

Андрей Романов, Гергана Попиванова


Срокове

Краен срок за изпращане на материалите: 24 февруари 2008. Изпращайте текстовете си на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Старт на гласуването от посетителите на Православие БГ: Изпратените текстове ще бъдат публикувани на 1 март и гласуването може да започне.

Финал на гласуването: 24 март 24.00 ч.

Обявяване на резултатите: след обработка на данните от онлайн гласуването на публиката резултатите ще бъдат публикувани на 25 март 2007.

Как може да участвате?

1. Участникът в конкурса трябва да ни изпрати информация за обратна връзка (име и фамилия, ел. поща, телефон, адрес). Тези лични данни са защитени.
2. Участникът попълва информация, с която ще бъде представен на журито и читателите. Това ще бъде неговата визитка, която ще бъде публикувана заедно с текста му.
3. Напишете своят текст. Максимален обем: 2 стандартни машинописни страници (1800 знака).
4. По желание може да прикачите и Ваша снимка или друго изображение, което бихте искали да съпътства писмото ви.

Изтеглете формуляра за участие оттук. В случай, че не успеете да го направите, напишете ни на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и ние ще Ви го изпратим.

Желаем успех на всички участници!

Източник: pravoslavie.bg