Световната банка финансира проект обучение за системни администратори

В рамките на Борса за идеи България 2007, младежки институт за европейски ценности (МИЕЦ) спечели и разработва проект озаглавен "Младежки виртуален център за обучение на системни администратори за Host, WEB и Mail сървъри". В рамките на проекта ще се проведе пилотен курс за обучение изцяло в среда на Интернет.

Сдружението набира кандидати, които трябва да са младежи със специфични потребности, на възраст от 19 до 29 години, да имат много добра компютърна грамотност, да са обезпечени с постоянна интернет връзка по кабел.

След покриване на входен тест, ще бъдат избрани двама от кандидатите, които да участват в пилотния курс. На избраните ще се даде личен лаптоп за времето на курса, който при успешно завършване ще остане техен.

Заявки за участие и CV се приемат до 30.11.2007г. на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На одобрените кандидати ще бъде изпратен тест за определяне на входното им ниво. На двама от най-добре представлите се кандидати ще бъде предложено безплатно обучение в рамките на пилотния проект.