Стартира Националният литературен конкурс „Недоизречено VIII”

След Пловдив, Варна и Плевен, домакин на надпреварата този път ще бъде Бургас

Предстои осмото поредно издание на литературния конкурс „Недоизречено“, съобщи неговият създател Стефан Бонев. Да си припомним правилата за участие. Творбата, с която участвате, трябва да бъде написана съобразно с текстовата матрица „Недоизречено“ . Както е видно, тя съдържа ключови думи, много препинателни знаци и още повече празни полета. Идеята е да допишете думите и изреченията между тях. Няма значение колко ще бъде дълъг текстът, поставен във всяко едно от полетата. Важното e той смислово да допълни ключовите думи и знаци, но така, че да се получи не само логично звучащ текст, а и уникално литературно произведение. Привидно процесът прилича донякъде на попълване на кръстословица.

И не се подвеждайте от това, че отгоре пише „разказ от Стефан Бонев“.
Ако решите да участвате, вие на практика ставате негов съавтор. Конкурсът фактически е мултижанров и досега журито е получавало какво ли не – като се започне от поезия в бял и класически стих, импресии, диалози в стил Шекспир, разкази, глави от романи и трилогии, криминалета, фентъзи истории и какво ли още не.

Така че пишете в жанра, който Ви приляга най-добре. Когато приключите, просто изпращайте творбите си на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като ни напишете и няколко реда за себе си: телефон за връзка (най-добре мобилен), навършени години, къде учите или работите, мястото, където живеете, откога и какво пишете, имате ли публикации и издадени книги и др. Файловете да бъдат с разширение *.doc, *.docx или *.rtf.

Както и досега, „Недоизречено” ще бъде в две възрастови категории: до и над 21 г. Или другояче казано: „21–” и „21+”. Основен спомоществовател, осигуряващ и паричните награди в конкурса, е акад. проф. Димитър Димитров, ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР). А ако сред победителите има пловдивчани, както и в предишните издания на конкурса, те ще получат безплатни читателски карти лично от директора на НБ „Иван Вазов”, г-н Димитър Минев, както и от Общинския читалищен съюз в града.

Крайният срок за изпращане на творбите е 9 май 2016 г., 24,00 ч. За евентуални промени в този срок, както и за датата и мястото на награждаването – ще съобщим допълнително.

Официалният старт на конкурса ще бъде даден на 25 април 2016 г. След Пловдив, Варна и Плевен, този път той ще бъде в Бургас. Но ако сте готови, не чакайте  официалното начало – изпращайте! Дерзайте! И успех!

текстовата матрица „Недоизречено“

 

Текстовата матрица „Недоизречено“ в PDF формат можете да изтеглите от тук .