Премиера на „Синята брада“ на Амели Нотомб!

Премиера на „Синята брада“ на Амели Нотомб!

Отдай се на най-синьото януарско литературно изкушение!
Заповядай на 10 януари в 18:30 часа в „Orange center“ на ул. Граф Игнатиев № 18 в столицата! Благовеста Митева и Стефан Иванов ще се превъплътят в образите на двамата ексцентрични протагонисти: младата Сатюрнин Пюисан и нейния страховит хазаин Дон Елемирио. А Кремена Димитрова - новото попълнение в „Колибри", ще ви прелъстява с книги на Нотомб и ... не само. Ще бъдат отличени и най-изобретателните участници в играта „Колко синя е Синята брада?“
Той казва, че прилича на творение на Кнопф. Представя си я с тяло на гепард. Тя смята, че се храни със страха на другите. Наказва го с искрящо остроумие.

„Синята брада“ е най-новата провокация на Амели Нотомб, вдъхновена от класическата приказка на Шарл Перо. Обожавана, хулена, маргинална и непокорна, Нотомб и тук остава вярна на своя причудлив, авторефлексивен стил. „Синята брада“ е любимата й приказка и тя със съжаление упреква Перо, че е създал героя си като „абсолютно чудовище, което остава необяснено“. Нейната версия е оригинален опит за обяснение, а с филмовата адаптация на романа се е ангажирал самият Даниел Отьой!

10 януари, в 18:30 часа в „Orange center“ на ул. Граф Игнатиев № 18 в София!

Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1550682111838927/