Открийте вярната посока

Компасът - Тами Клинг, Джон Спенсър Елиът"Компасът" е книга за духовното преобразяване, което следва една голяма житейска трагедия. Има случки, които ни разтърсват из основи и променят живота ни. Важно е обаче да не забравяме, че и в най-тежките трудности са скрити дарове, но се иска сила и мъдрост да ги приемем. Във всеки от нас има компас, който показва вярната посока, и колкото повече се вслушваме във вътрешния си глас, толкова по-щастлив и пълноценен ще е животът ни.

След автомобилна катастрофа, в която загива четиригодишната му дъщеря, а жена му изпада в кома, Джонатан не намира вече смисъл в живота си. В напразен опит да избяга от мъката и угризенията той грабва една раница и тръгва, накъдето му видят очите.
Това е началото на едно пътуване - географско и символично, - което ще го отведе до невероятни места и ще го срещне с необикновени хора. Джонатан ще прекоси пустинята, ще живее в самотна хижа в планината, ще пътува до чужди държави, само и само да разбере, че не може да избяга от себе си. Минал през гнева, отчаянието, осъждането и накрая приемането, той извървява дълъг път, преди да намери сили да си прости и да продължи напред.

За авторите на книгата:
Тами Клинг е мотивационен инструктор и автор на няколко книги, между които „Има нещо повече в живота от работата в офиса”, „Слонът в стаята”, „В търсене на изгубената част от душата” и др. Нейните творби са представяни в Ню-Йорк Таймс, Уолстрийт Джърнъл и Ен Би Си. Стреми се да пише книги, които да вдъхновяват и да променят живота.

Джон Спенсър Елис е водещ експерт по личностно развитие, фитнес и здравословен начин на живот. Автор е на бестселъра „Силата на желанието – вашият наръчник за добра форма”, както и на „Сила за шампиони” и „Максимална енергия”. Той е чест гост в Ей Би Си, Ен Би Си, Си Би Ес, Фокс и др. Елиъс е в консултативния съвет на Националната агенция за здравето, в Медицинската уелнес асоциация и конгреса за превенция и уелнес. Той е водещ в редица телевизионни предавания за фитнес и здраве (Фит шоу, Пърсънал трейнър, Спенсър пауър ауър, Боди и др).