Конкурс за български фентъзи роман 2012

Списанието „Сборище на трубадури“, „Човешката библиотека“ и издателство „MBG Books“ обявяват конкурс за български фентъзи роман.

Очакваме вашите творби в електронен формат — rtf или doc, написани възможно най-грамотно на български език във формата му на класическа кирилица. Жанрът е фентъзи в най-широкия му смисъл — позволени са всякакви пълчища диви елфи, мрачни вампири, летящи амфибии, чудовища, демони, нехора, населяващи всевъзможни магични фантазийни светове и офентъзена реалност. Важното е да ни разкажете искрено и страстно за вашата несънувана възможна нереалност или бленувана невъзможна реалност. Но внимавайте сериозно с писмените излияния на непредизвикана жестокост към човешки, животински и инопланетянски видове — откровените гнусотии няма да бъдат толерирани.


Няма ограничения за обем, нито за брой произведения от един автор. Единственото изискване е романът да бъде завършен, като е допустимо и използването на умерено отворен финал с цел разгръщане на идеята в евентуална поредица. Придружете своите произведения с кратка анотация - представяне на идеята, героите и самите себе си. Допуска се писането под псевдоним и активното участие на всяко алтер-его.

Голямата награда е издаването на най-добрия български фентъзи роман под шапката издателство „MBG books“ след професионална редакция и коректура. Не липсват и много поощрителни награди под формата на книги от „MBG Books“ за първите отличили се, както и публикуване на части от вашите романи в електронно списание на Трубадурите. Специалната награда на „Човешката библиотека“ е за най-окрилените от вас — издаване в електронен формат на отличило се и покриващо критериите на чобитската общност заглавие.

„MBG books“ и „Човешката библиотека“ си запазват правото да не присъждат първа и специална награда при липса на достоен за това кандидат. Но се надяваме да не се стига до подобни нежелани варианти, като вярваме искрено, че най-добрите български фентъзисти точно сега четат настоящия текст и се вдъхновяват.

Крайният срок на конкурса е: 15.09.2012. Получени след тази дата творби могат да бъдат разглеждани само извън рамките на конкурса.

Журито ще оценява романите напълно анонимно и независимо. Членовете са активни четящи блогъри, хора, обичащи искрено книгите, и професионалисти, занимаващи се с книгоиздаване, с различни вкусове и ценности, но разбиращи безусловно от добри заглавия. Всички те са официални членове на „MBG books“, „Сборище на трубадури“ и „Човешката Библиотека“.

Изпращайте своите произведения на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Не забравяйте да упоменете и своето име, както и да начин да се свържем с вас — електронна поща, телефон, адрес.