Един необикновен троен агент излиза на светло

Дино Динев – Джими „Нетаен агент“

Какво е да си троен агент? Да имаш три личности, три живота, изживени паралелно в безумния период на Студената война? Възможно ли е да упражняваш такава дейност, без да накърниш нечии интереси? А какво е да работиш с легенди като Андрей Тарковски, Клод Льолуш, Жерар Депардийо и Роман Полански?

Отговорите ще получите на 20 април от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото” а повод за срещата е автобиографичната книга на Дино Динев – Джими „Нетаен агент“. Заповядайте!

Роден през 1940 г. в София, Дино Динев работи като осветител и асистент-оператор в Студия за игрални филми „Бояна”, по-късно завършва кинорежисура в Париж и става асистент във Френската национална телевизия. Междувременно е вербуван от българската Държавна сигурност и от френските спецслужби. Създава собствена фирма и става дистрибутор на френски и американски продукции в бившите соцстрани. Осъден на три години затвор от френския Съд за държавна сигурност като троен агент, той оставя млада съпруга и две невръстни деца. Оттук нататък историята е толкова непредвидима, колкото може да бъде единствено животът.

Книгата ще бъде представена от Тома Томов в присъствието на автора на 20 април от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”. НДК.
Със специалното участие на Калин Сърменов!

Трейлъра на книгата можете да видите тук .