Пьотр Пажински пристига за представянето на „Пансионът”

  Издателство „Колибри” Ви кани на среща с полския писател Пьотр Пажински, носител на Европейска награда за литература за романа „Пансионът”!
   
  Срещата с ценители на качествена съвременна европейска проза ще се състои в литературен клуб „Перото” – НДК по покана на „Колибри” и Полски институт в София.

  „Пансионът” започва с многозначителна метафора, от която побиват тръпки. Изтъкано от фрагменти и пропито с горчива ирония, това литературно пътешествие възкресява събития, разговори и идеологически спорове и приканва читателя да сподели ритуалa на спомените, в който отеква гласът на третото следвоенно поколение. То няма вина, но носи белезите от травмите, настоява за опрощение и търси отговорите, заключени във времето. Текстът е осеян с еврейски анекдоти и притчи, допринасящи за атмосферата на топлота, в която се случва диалогът на минало и настояще.

  Роден през 1973 г., Пьотр Пажински е сред най-представителните имена на съвременната полска литература. Известен е още като талантлив журналист, литературен критик и преводач, автор е на две монографии за „Одисей” на Джеймс Джойс и на романите „Пансионът” и „Птичи улици”. За романа „Пансионът” получава наградата на списание „Политика” и Европейската награда за литература (2012).

  Заповядайте на представянето на книгата в присъствие на автора на 27 април от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото” – НДК! За романа ще говорят: Васил Велчев, преводач, и Георги Ангелов в качеството му на опитен читател и журналист.

  Водещ на събитието: Свeтлозар Желев.

  Гостуването се осъществява по покана на „Колибри” и Полски институт в София.

  © 2016 e-bookBG.com. All Rights Reserved.