Агоп Мелконян

Агоп Мъгърдич Мелконян, български писател - фантаст, журналист, преводач, издател е роден на 10.03.1949 г. в гр. Бургас. По произход е български арменец. Завършва машинно инженерство.
Дълго време работи като журналист в седмичния вестник „Орбита“, където пише за най-новите научни открития в областта на физиката, техниката и астрономията.

Светослав Минков

Светослав Константинов Минков e автор на произведения в жанровете диаболизъм и научна фантастика. Считан е за „баща“ на модерната българска фантастика. Журналист с дългогодишна практика, като е работил и като коректор, редактор, главен редактор, библиотекар, книговодител. Основател е на първото в света издателство, специализирано за фантастика - издателство „Аргус“.

Величка Настрадинова

Величка Настрадинова е българска писателка, автор на книги за деца и възрастни. Родена е през 1936 г. в Пловдив. Сестра е на популярната изпълнителка и композиторка Мария Нейкова. Завършва Софийската консерватория, специалност виолончело. Дълги години е преподавателка по камерна музика в Пловдивското средно музикално училище и артист-оркестрант в Пловдивската филхармония.

Ради Радев

Ради Тодоров Радев e писател, журналист и популяризатор на научна фантастика. Роден е в Кърджали на 08.11.1977 г., започва да пише фантастика на 17 години. До момента е публикувал над 60 разказа и статии във вестниците "Капитал", "Пари", "Учителско Дело", "Литературен Форум", "Мускули и Фитнес", а също и в списанията "Зона Ф", "Лоkус"/САЩ/ и "PC Magazin Bulgaria".

Богомил Райнов

Богомил Николаев Райнов е български писател и професор по естетика.
Роден на 19 юни 1919 г. в София, починал на 8 юни 2007 г. Син е на академик Николай Райнов и брат на скулптора Боян Райнов. Завършил е философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски". За първи път негови творби са публикувани през 1936 г. във в. "На жената". Редактор е във в. "Работническо дело" (1944-1946), заместник главен редактор на в. "Стършел" (1947-1953) и на сп. "Септември" (1950-1953). Преподава в Художествената академия - София (1947-1981). През 1953-1960 г. е културно аташе в посолството на България в Париж. Главен редактор на в. "Литературен фронт" (1966-1970).